söndag 21 juni 2009

Fotboll x 2


Idag har vi hunnit se två matcher. Först var det frk F:s lag som hade hemmamatch. I de här årskullarna har man inte fasta positioner utan alla får spela lika mycket och pröva alla roller. Frk F och en annan tjej är de enda som "vågar" vara målvakter så de brukar ta en halvlek var.

I dag började frk F med att vara målvakt och lyckades hålla nollan, nu var det inte någon större utmaning men ändå kul. I andra halvlek gjorden hon mål!! Och eftersom matchen slutade 1-0 var det en riktigt stolt mamma som jublade!

Ett par timmar senare åkte jag och frk J för att se mina tre systersöner spela på en lite högre nivå. Den matchen slutade ganska rättvist 1-1 men blev ändå lite tråkig i slutet av andra halvlek. Systersonen som är målvakt gjorde en snygg räddning men gallskrek samtidigt, inte helt ovanligt, men nu hördes det tydligt att det var av smärta! Han har haft problem tidigare match med en vad och nu var det visst samma ställe igen. Det tokiga var att han fick rött kort och får alltså inte spela nästa match eftersom han skrek barnförbjudna ord när det gjorde ont. Just nu sitter han på akuten och väntar på hjälp - akuten håller på att vara en riktigt familjemötesplats för oss nu... ; )
tillägg 20090622; Han skickades hem med en muskelsträckning, men idag ringde de och hade kommit fram till att ett ben i benet var av.... - stabilt....

Inga kommentarer: