måndag 27 september 2010

Lite inköp för att förgylla vardagen..

En återförsäljare av Cult Design stänger och en ny tar in dem i sortimentet här i stan. Trodde jag hade de Cult-prylar jag "behövde" men så kom nya höstkollektionen och jag blev kär ; )
Köpte först de här ljusmanchetterna i Stockholm och trodde att jag hade ljushållarna, men det visade sig att jag bara hade en så det blev till att komplettera.. En termometerälg från Pluto Design ska avgöra om min digitala utetermometer är så kass som min syster säger eller om vi har så mycket varmare än de har - som jag säger..
och den här hållaren till mina Cultprylar, den matchar så bra till min fruktskål från 60-talet









fredag 24 september 2010

Håret

Här är lite bilder på mitt hår. Jag ser att en hel del hittar min blogg när de söker info om myelom och behandligarna. Så om du är mitt i en cellgiftsbehandling kanske du får lite tröst här.
För mig var det svårast och svartast med att tappa håret just när det började växa ut faktiskt..
När jag var skallig, ca tre månader så var det bara så. Men när det kom ett strå här och där, så man ser ut som en gammal utnött docka kändes det inte kul. Det hör väl till också att det började vara så varmt att jag inte kunde gå omkring i min lammullsmössa som jag levt med hela vinternBilden nedan är tagen i juni. Transplantationen gjordes ju första veckan i januari och i slutet av mars började de första nya stråna komma fram. Ögonfransarna började också komma tillbaks. Jag hade tur och tappade inte alla. Även ögonbrynen var kvar till ca 20%,men de går ju bra att måla dit bara man har några kvar. Så här är håret inte fullt tre månader gammalt
Och så här ser jag ut idag! Har faktiskt beställt klippning på torsdag. Egentligen kanske det är väl tidigt men det kommer att kännas så skönt för egot att äntligen få göra något för sitt utseende





onsdag 22 september 2010

Present!


Titta vilken tur jag hade! Av mina snälla barn fick jag ett vackert Mateus-fat när jag fyllde år!





tisdag 21 september 2010

Val 2010

bilden lånad från delicouslife.blogg.se

Känner mig bedrövad över valresultatet. Det må vara att det block jag röstat på inte fick majoritet, men det som gör ont är att SD kom över 4%
Hör och ser hur ungdomar tycker att "SD har väl rätt schyssta tankar", "de säger ju inte alls att de hatar invandrare"....
Nu är det vår, vi vuxnas, gemensamma uppgift att förklara för de yngre. Vi som kan vår historia och som med erfarenhet lärt oss läsa mellan raderna och inte längre är så blåögda. Vi som förstår att ett parti som så sent som 1996 bestämde att man inte får bära nazistuniform på partimötena kanske har något att dölja fortfarande..
Känner stolthet när sonen på min fråga om vilka han röstade på, i detta sitt första val, svarar; -jag är egentligen inte så insatt så jag röstade bara för att ge SD en motvikt.

söndag 19 september 2010

Kalasdags!

I dag har jag haft kalas eftersom jag fyller år i morrn. Det mesta av fikabrödet var hembakat, både av mig, min syster och mamma (jo det blev en hel del...) men tårtan köper jag!
När barnen fyller år får de välja vilken tårta de vill ha. Sonen brukar välja princesstårta och flickorna Schwarzwald eller glasstårta - men jag väljer favoriten från Stigs konditori.
Nu fnissar ni som känner mig och tror att jag bara väljer den för utseendet men faktiskt är det den godaste tårtan jag vet!
Rosorna på bilden fick jag av min syster, tycker det var en fantastisk färg!
På eftermiddagen hade frk F säsongens sista seriematch så alla gäster bjöds på fotbollsmatch. De spelade mot ett lag som det brukar bli storförlust mot - men idag vann de och frk F höll nollan! Vilken lycka!
När vi kom hem tog jag och Dixan en tur i skogen. En kort stund var hon borta och när hon kom tillbaks luktade hon inte gott.... -Det blev bad igen..




tisdag 14 september 2010

Småpyssel..

Jag har ett doftljus vid sängen och tyckte att det såg så tråkigt ut med en Solstickan på sängbordet så jag pimpade några askar.. Kunde först inte komma på vilket papper jag skulle ta, men så föll ögonen på en papperskasse från mitt jobb.... så den fick offras!






måndag 13 september 2010

Kul design

Trillade över dessa lampor på nätet idag. Visst är de läckra!? Både att ha en ensam men också några tillsammans som på bilderna. Prislappen var ju inte lika kul men.... Finns på Designonline.se






fredag 10 september 2010

Sting


När jag och sonen var i London för 8 år sedan och skulle köpa biljetter till Lejonkungen-musikalen satte de just upp en lapp i luckan om att de fått över några biljetter till Stings konsert i Royal Albert Hall. Det var inget enkelt beslut för mig; jag ville ju så gärna se honom (hans skiva Ten summoners tales har jag länge sett som min bästa skiva). Men jag insåg ändå att det inte var värt pengarna att ta med en ointresserad 10-åring på några timmars konsert som han inte alls skulle uppskatta.
Några år senare var jag på en utbildning på Globen. När vi åt lunch såg vi att de höll på att bygga upp en scen och så fick jag höra att Sting skulle uppträda på kvällen! Gissa om jag grämde mig för att jag inte kollat upp det före och bokat senare hemresa!! Nu visade det sig att han blivit sjuk och konserten ställdes in bara ett par timmar i förväg! Lite bättre kändes det då..

I juli fick jag inbjudan till en utbildning i Sthlm och vis av erfarenhet kollade jag vilket nöjesutbud som fanns runt de erbjudna dagarna. Till min lycka fanns en Stingkonsert! Ringde min kollega i Piteå som genast hakade på.

Nu får jag erkänna att hon inte alls blev lika imponerad som mig, kanske för att hon kvällen innan varit i samma arena och sett Ozzy Osburne som kanske är lite mer hennes smak ; )
Men när man hör Sting tillsammans med Londons filharmoniker kan man tro att han skrivit låtarna enkom för en stor orkester med massor av stråkar och blås!







Det var många låtar som gav mig "ståpäls". Men visst känner man sig lite ensam när man hör hans vackra texter om kärlek... Nog vore det mysigt att få ha någon som tycker om en...

tisdag 7 september 2010

Tråkjobb...

Jag vet inte hur det går till egentligen... Saker som man ser varje dag upptäcker man plötsligt har förändrats utan att man sett det... -låter inte riktigt rimligt..

Mitt garage ser vi från köksbordet och direkt man kommer upp på infarten. Ändå upptäcker jag plötsligt att färgen på stuprören och hängrännorna börjat flagna - rejält! Visserligen är det många år sedan sonen målade dem, ett av hans första "jobb" men ändå!? När hände det?


Så söndagförmiddagen ägnades åt att skrapa. Lite" otänkt" var jag som började när jag kom hem genomsvettig efter en ruschig skogspromenad i fint väder. Alla små vita flisor som skrapades bort fastnade i fuktigt hår, kläder och ansikte ; )


För att det skulle bli lite, lite roligare passade jag i alla fall på att byta färg på stuprör och hängrännor. Så nu ser i alla fall jag att något hänt, ...förmodligen ingen annan... ; )





söndag 5 september 2010

Motion

Förra året när jag inte var så pigg tog jag nästan varje dag bilen upp till ett elljusspår (innan snön kom) och gick den kortare slingan med Dixi. Vissa dagar fick jag sitta ner på de bänkar som finns utplacerade för att jag inte orkade.
Nu när krafterna är tillbaks njuter jag av att kunna gå upp till spåret och sedan springa runt det! Bara känslan av att jag orkar är fantastisk.
Jag försöker att motionera ordentligt varje dag. I maj började jag med att gå upp till tv-masten och springa hem, då fick jag nedförsbacke nästan hela vägen.... Nu går jag ca en km och sedan springer jag, i stort sett, i 5 km. Vissa dagar är det lättare och vissa dagar lite trögare men då promenerar jag istället. Min tanke med denna motion är framförallt att hålla mig frisk och vårda min kropp.
När jag mådde sämst av cellgifterna rasade ju vikten, vilket jag o i f s ville - men inte genom att min kropp var så förgiftad utan heller genom motion.
Nu när jag är så pass flitig med att röra mig så hade jag ju hoppats att det också skulle synas på vågen - men icket!

Nu har jag listat ur varför; många springer ju just för att tappa några kilon. Men vad händer med dessa kilon? Har någon sett kilon ligga ute i spåret?

Nej, nej..... Det är jag, och säkert någon fler, som snällt springer i spåret och istället på något mystiskt sätt samlar upp era tappade kilon! -Ju mer vi springer desto mer väger vi!! Tacka oss!! ; )

onsdag 1 september 2010

Baka bör man..

Fick en ny kartong med ägg från sonens kompis mamma. Alltid lika spännande att se vilka storlekar och färger det är på dem ; )

Sedan gäller det ju, till barnens glädje, att skynda sig att göra något gott av dem. Hittade ett smaskigt recept på Småskärskaka hos Ofelias Hus

Gjorde också en kladdkaka med lite för kraftig betoning på "kladd" - men den tog slut ändå! ; )