lördag 4 december 2010

Skämmes ta mig .....


I vår lokaltidning har en smutsig historia rullats upp de senaste dagarna. Den har varit på tapeten tidigare men nu när jag får se allt samlat blir jag så upprörd och ledsen!

Det handlar om fyra par här i stan, ett kompisgäng som kommit på en bra affärsidé, bildat ett bolag och tjänat grova slantar. I o f s tycker säkert inte någon av de inblandade att sjusiffriga belopp är särskilt upphetsande eftersom de redan har en riktigt "ordnad ekonomi". Så långt allt gott...

Jag känner de flesta inblandade; bekantas bekanta, jobbkontakter och t o m en släkting och barndomsvän. Visst brukar deras tillgång på pengar lysa igenom "lite lätt" när man pratar med dem; utlandsresor nämns i var och varannan mening, husbyten, stugrenoveringar o s v, men bortsett från det måste jag säga att det är trevliga människor som jag gärna byter ett ord eller två med.

Vad som nu uppdagats är i korta drag att en av personerna jobbar på kommunen med fastigheter. Han tipsar resten om en byggnad som de kan köpa riktigt billigt och sedan sälja tillbaks till kommunen mycket, mycket dyrare! För att skydda sig själva används ett annat företag som mellanhand. När pressen första gången börjar ta i historien säljer man alla aktier till sin lagvigda och tycker att man unvikit jäv..

-Jag tycker det är helt ok att göra affärer och klipp, tjäna pengar genom att vara smart - men när man lurar kommunen på pengar så tar man ju pengar av oss alla! Man tar pengar från skolan där fönster endast putsas av föräldrar eftersom kommunen ska spara. Man tar pengar från äldreboendet där personalen försöker klona sig för att hinna med att ge alla omsorger och vård när kommunen inte har råd att ta in vikarier. Man tar pengar från gatukontoret som lämnar gator oplogade flera dagar för att man måste välja vilka gator som är i mest behov.

O s v...


Så när jag nu träffar på dessa personer kommer det att kännas svårt att vara tyst när de droppar små antydningar om sina fina hus, sommarstugor, bilar, utlandssemestrar mm.... när jag vet att det är på oss vanliga arbetstagares bekostnad! Dessutom har några av dem mage att kalla sig socialdemokrater!


Skämmes!!!!

3 kommentarer:

stonelake sa...

Dom är som alla andra höjdare, lurar oss vanliga arbetare!!

Vitaspetsgardiner Godis och Praliner sa...

Hej!
Orättvist att alltid de som redan har mycket pengar ska få mer och de som inte har blir ändå fattigare...
Det är så mycket som är fel i samhället...

Önskar dig en fin andra advent
kram/angela

Zink & vita ting sa...

Skämmes absoluta!
Tänk att det finns alla sorter!
Blir upprörd när jag läser detta!
Hoppas att det inte stör ditt adventsmysande!
Varm kram Mimmi