tisdag 18 oktober 2011

Jag förstår inte....







...hur vi kan ha en utrikesminister som Carl Bildt? En man som levt hela sitt liv som rik och priviligerad adelsman, och som fortsätter att leva med en självklarhet att han själv är så mycket bättre än oss övriga i pöbeln..



Hans engagenmang i Lundin Oil bortförklarade han hos Skavlan med att han avgick ur styrelsen "redan" oktober 2006. Att Lundin Oil skrev kontrakt med Etiopien i november samma år ska vi alltså tolka som att han hade "ingen aaaaning" om det.... Tror nog att de flesta förstår att detta föregåtts av en lång tids undersökningar och förhandligar..



När de svenska journalisterna greps under sina försök att undersöka oljebolagens affärer var Bildts uttalande; Det här är ju ett område vi avrått från att resa till...




En man med denna moral har vi alltså valt för att representera Sverige mot övriga världen...



...hur en man som Håkan Juholt, kan säga sig representera oss vanliga människor och samtidigt inte se något orimligt med att skattepengar ska betala hans nya sambos lägenhet! Att han kan slarva med reseräkningar när han har både sekreterare och annan kanslipersonal. Och dessutom har mage att tycka att allt ska förlåtas för att han inte "menade illa". Ska det i så fall gälla alla oss andra också? - att vi inte får något straff om vi inte tar reda på reglerna?..







...hur ett rikt land som Sverige, som gärna är samvete åt alla andra länder, kan tycka att det är humanitärt godkänt att utvisa blinda, senila 90-åringar till länder där de inte har någon som kan ta hand om dem?? Är motivationen att "om vi låter henne stanna kommer horder av senila, blinda tanter från hela världen att komma hit så vi måste ta hand om dem"..?







...hur vårt landsting kan ens tänka tanken att lägga ner ambulansen Malå! Betyder det att det inte är så allvarligt om Malåborna råkar ut för en hjärtinfarkt eller en bilolycka? Är deras skattekronor inte lika mycket värda som Umeåbornas?..









Nej jag förstår inte!




1 kommentar:

stonelake sa...

Ja ingen rättvisa nån stans, bara mygel ju längre upp i positionerna folk är. Vi är inte lika inför lagen!